dilluns, 11 de juliol del 2011

Ser lliure

—Cuando alguien busca —dijo Siddhartha—, suele ocurrir que sus ojos sólo ven aquello que anda buscando, y ya no logra encontrar nada ni se vuelve receptivo a nada porque tiene un objetivo y se halla poseído por él. Buscar significa tener un objetivo. Pero encontrar significa ser libre, estar abierto, carecer de objetivos. 

Siddhartha, Hermann Hesse 

4 comentaris:

Anònim ha dit...

I què prefereixes buscar un objectiu o conèixer i ansiar la llibertat?

Ada ha dit...

Saps, la veritat és que no ho sé. Llegint i rellegint-ho, ho entendria si no fos tenir falta d'objectiu, sinó falta d'un objecte a ser buscat. Per mi no és el mateix. Però potser sí que, en el fons, ho és. Però em costa d'entendre la falta de tenir un objectiu si estàs intentant no buscar. És el cercle viciós. Al buscar no buscar ja estàs buscant.

Coralet ha dit...

Jo crec que parla més bé de la intenció... la intenció de mirar amb ulls que aprofiten la vida. Per exemple, no es tractaria de trobar la persona adequada per estimar, sinó tindre la intenció d'estimar, aprendre'n, i aleshores, la resta ve sola... Alguna cosa així. Clar que també has de tindre preferències, i uns certs plans generals, però no tancar-te a que si no és això el que esperaves/buscaves no et val.
M'encantà i ajudà molt este llibre, fa anys.
Te seguiré també per ací. Una besadeta.

Anònim ha dit...

"És el cercle viciós. Al buscar no buscar ja estàs buscant" M'acabes de recordar a Parmènides i els principis contradictoris.
Per mi tot sempre és blanc i negre, és com la sardana que és la cançó que es fa i es desfà. I en realitat no és una o l'altra, és ambdues.
Des del meu punt de vista busques un objecte per acomplir un objectiu (aquest queda més amagat i no es veu però hi és, si el busques bé el trobaràs) però malgrat tenir objectius la nostra màxima aspiració és la llibertat. Un o l'altre? No. Som ambdues i aquest fet és el que ens duu a un cercle viciós... suposo que l'ésser humà és el més gran oxímoron, i ja està...