dimecres, 16 de gener del 2013

Sentit comú

Et vindrà de gust sortir corrent de classe per agafar una bici amb el seient fet pols i baixar sense parar fins a casa, on t’espera un suc de taronja que potser ajuda a espantar els mocs i una sopa que bufa fora el vent del dia. Ara ja has après a dormir amb samarreta de màniga llarga i penses que potser així pararan els constipats i les angines, mira que és bàsic, fàcil i lògic, tot plegat. Però bé, la lògica, el sentit comú dels quals tothom parla tant no està fet per a tothom. Hi ha qui ens certs moments agafa el camí més llarg per tornar a casa, qui desfà un bon pam de bufanda malgrat poder esmenar l’error fàcilment, qui agafa dos llibres al sortir de casa, tot i que pesin, perquè un ja s’està acabant, qui dóna mil voltes en comptes de nou-centes norant-nou, i qui decideix tenir fe cega en un GPS i acaba fent un viatge de 1450 quilòmetres des d’Erquelinnes fins a Zagreb, d’anada i de tornada. Si és que hi ha gent per tot.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Per què es fa cas a uns i a uns altres no? Mare només n'hi ha una.

ester ha dit...

el suc de taronja és preventiu, no pas curatiu, com preventiu és assecar-se els cabells, anar amb jersei quan fa fred i posar-se la bufanda sense por a que s'evaporin els rínxols. Com taaaaantes altres coses, que no enumeraré perquè no vull posar a prova el límit d'extensió dels comentaris...

petit apunt mèdic: constipació és restrenyiment. :P


jo 1000i1 voltes i ara, mitja volta i a dormir! (així que 1000i1'5!

Anònim ha dit...

http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0034559

Eh?

delesparaules

ester ha dit...

Vaja, rectifico, al diccionari enciclopèdic de medicina:

constipació --> restrenyiment
constipat --> refredat

:S

El que segur que és, refredat. De la resta, no en sé res!

mar ha dit...

m'ha agradat molt la calidesa i quotidianitat de l'entrada... es sent escalforeta i olor a sopa des d'aquí.

i per afegir més llenya al foc sobre les obstruccions de cavitats...

constipació:
http://dlc.iec.cat/results.asp?txtEntrada=constipaci%F3&operEntrada=0

constipat:
http://dlc.iec.cat/results.asp

Anònim ha dit...

Entenc que hi pugui haver certa confusió entre constipació i constipat...però el que està clar és que constipat, la paraula com a tal, significa exactament refredat, o almenys així se l'ha acceptat ja...per tant, significa exactament el que jo volia que signifiqués en aquest petit text! Ara, si etimològicament fa referència a l'obstrucció de qualsevol cavitat i nosaltres l'hem convertit en l'obstrucció de la cavitat nasal o respiratòria, això ja no és culpa meva, pobre de mi!, que només volia dir que estic refredada, tinc mocs, fred, i no puc dormir a les nits de lo molt obstruïdes que tinc les cavitats nasals!!

delesparaules

mar ha dit...

sí! exacte!
genial aclariment! :)

ester ha dit...

jajajjajajaja!

ADA indignADA per ser questionADA al dir que està constipADA